L
   LOGO
LEGGEN , SCHUREN EN AFWERKEN VAN ALLE PARKET EN HOUTEN VLOEREN

visgraatDIVERSE LEGMETHODES PARKET EN HOUTEN VLOEREN


Parketvloeren zijn onder te verdelen in massief stroken parket, lamelparket en fineerparket. Er zijn diverse methodes om bovengenoemde vloeren te monteren en welke methode u ook kiest wij staan voor u klaar met raad en daad.


Hieronder een opsomming van alle parket en vloeren die wij kunnen leggen. Het is vanzelfsprekend dat wij alle vloeren ook in patroon kunnen leggen.

TAPIS
Tapis parket zijn plankjes zonder messing en groef, die op een houtachtige ondergrond worden gelijmd en gespijkerd.

MASSIEF
Massief parket bestaat uit stroken of patronen van 10 t/m 23 mm. hout. Deze vloeren  worden op locatie geschuurd en afgewerkt.

LAMELVLOEREN
Lamelvloeren zijn fabrieksmatig geproduceerde vloeren waarbij de gezaagde parket stroken zijn verlijmd op een onderlaag van vuren - triplex - MDF of een ander plaatmateriaal.

MOZAIEKVLOEREN
Bij mozaiek vloeren worden latjes in vierkante blokjes gelegd en wel zodanig dat de vezelrichting steeds haaks op de andere blokjes staat. Gangbare diktes zijn 8 en 10 mm. Deze vloer wordt direct verlijmd op de ondervloer.

SYSTEEMVLOEREN

Deze vloeren bestaan uit houten stroken welke voorzien zijn van een lijmlaag(Contactlijm). Bij deze vloer moet op de bestaande ondervloer een voorgelijmde tussenvloer worden aangebracht. Met behulp van een rubber hamer worden de voorgelijmde houten delen vastgezet op deze tussenvloer. Wij leggen deze vloeren voor Rowi Parket in geheel Nederland

PLANKEN VLOEREN

Planken of eigenlijk vloerdelen zijn eigenlijk bedoeld als constructievloer. Vroeger, nog voor het betontijdperk, dienden deze gespijkerd op de vloerbalken als draagvloer. Vandaar ook de dikte van tenminste twee centimeter.Tegenwoordig wordt de plankenvloer vaak geleverd met als basis triplex danwel multiplex met daarop een toplaag gezaagd hardhout.