L
   LOGO
LEGGEN , SCHUREN EN AFWERKEN VAN ALLE PARKET EN HOUTEN VLOEREN

afwerking vloerAFWERKING VAN PARKET EN HOUTEN VLOEREN

Er zijn vele manieren om een parket dan wel houten vloer af te werken. Hieronder vindt u een beschrijving van alle mogelijkheden.LAK
Een natuurlijke uitstraling van hout, toch makkelijk te onderhouden en slijtbestendig; dat biedt een matte lakafwerking. Steeds beter benaderen deze lakken de optiek van was of olie. Er zijn zelfs extra en ultramatte lakken.

OLIE
Houten vloeren kunnen worden afgewerkt met speciale vloerolie.
De vloerolie wordt in een à twee lagen ingewreven en uitgepoetst. De olie dringt diep in de poriën van het hout.
Olie geeft de houten vloer een heel natuurlijke matte uitstraling, de nerfstructuur is goed zichtbaar, beschadigingen of krasjes zie je echter nauwelijks.

WAS
De oudste afwerking voor houten vloeren is was. Vroeger werd alle parket in de was gezet, nu is het vaak een bewuste keuze vanwege de mooie, min of meer zijdematte uitstraling. Wat betreft glansgraad zit deze afwerking een beetje tussen de gangbare lakken en olie in.

HARDWAX
De laatste jaren is een aantal alternatieven op de markt gekomen: een combinatie van was en olie. De vloer krijgt de zijdeglans van een wasafwerking, maar is minder onderhoudsgevoelig. Net als bij olie komt het onderhoud neer op een periodieke dweilbeurt met water en een speciale cleaner, en eens of tweemaal per jaar een behandeling met vloeibare was.

Leggen en schuren parket en laminaat vloeren in:
Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant
Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland
Populaire steden waar wij veel vloeren leggen:
Assen Groningen Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht Eindhoven Tilburg Groningen Haarlem Arnhem Breda Den Bosch Maastricht Zwolle Leeuwarden